Lando Norris: “Shockerend om vast te stellen hoe zwak de McLaren F1-bolide op dat vlak is”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Tijdens de GP van Australië slaagde Lando Norris erin om in de punten te finishen. Het raceweekend benadrukte echter ook één van de zwakke punten van de McLaren F1-bolide. Volgens Norris is het ongelooflijk hoe slecht de McLaren MCL60 op het rechte stuk met DRS is.

“Onze snelheid op het rechte stuk is zo ongelooflijk slecht, ik denk dat het ons help wanneer we geen DRS hebben,” vertelde Norris in Melbourne. “Het is een shockerend om vast te stellen hoe slecht we met DRS zijn en hoe draggy de wagen is met DRS.”

“We winnen enkele km/u maar sommige andere wagens winnen 10 tot 15 km/u, ze bevinden zich op een volledig ander niveau.”

“Op zaterdagen is dat onze zwakke punt, en op Albert Park was dat met vier DRS-zones zeker het geval, dat is niet in ons voordeel tijdens de kwalificatie.”

“Maar we begrijpen het, we werken erg hard om te begrijpen hoe we het kunnen verbeteren en meer efficiënt kunnen maken.”

Ondanks al dat harde werk verwacht Lando Norris niet dat McLaren op korte termijn veel vooruitgang zal kunnen boeken.

“Het zal even duren alvorens we dat ingrijpend kunnen verbeteren,” aldus Norris. “We proberen het maar het is moeilijk wanneer je het op zaterdag zo moeilijk hebt, het maakt het allemaal op zondag des te moeilijker. Maar wanneer je zo’n dag hebt zoals tijdens de Australische GP dan loont het harde werk.”