Lando Norris slaat terug: “Er wordt bullshit over mij verteld”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

De voorbije dagen ontstonden er heel wat speculaties en geruchten over verschillende rijders. Daarbij speelde Lando Norris een hoofdrol maar volgens de jonge Brit worden er veel leugens over hem verteld.

Het is een feit dat de driedaagse wintertest en de eerste race in Bahrein voor McLaren en Lando Norris helemaal niet zijn verlopen zoals verwacht. Er was duidelijk sprake van ontgoochelende prestaties en dat leidde dan weer tot speculaties over een mogelijk vroegtijdig vertrek van Norris, ook al ligt hij nog jarenlang onder contract bij het team uit Woking. Norris zelf probeert zich van de ‘valse berichten’ niet al te veel aan te trekken en haalt uit naar zij die dergelijke geruchten en vals nieuws verspreiden.

“Ik bevind me op een punt dat het op geen enkele manier een invloed op mij heeft. Tot op een bepaald niveau vind ik het best oké, maar soms is het echt complete bullshit en zijn het valse verhalen,” aldus Norris tegenover ‘WTF1’.

“Tot op een bepaald niveau is harde kritiek aanvaardbaar, is het zinvol. Je houdt er echter niet van wanneer het te veel is en de mensen in het team erdoor geraakt worden, zeker wanneer sommigen van hen er niet veel van begrijpen of weinig van de waarheid weten.”

“Maar ik denk dat we goed werk verrichten in het team, binnen McLaren, dat we de dingen proberen uit te leggen aan de mensen, dat we hen vertellen wat er gaande is, dat we mijn kant van het verhaal vertellen. Dat we vertellen hoe het met mij en met het team gaat.”

“Het is een harde en moeilijke wereld waarin we leven, maar zo zitten de media in elkaar.”