Lando Norris: “Sprintraces zijn saai, er gebeurt niet veel”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

In Oostenrijk vond er voor de tweede keer dit seizoen een alternatief format met een sprintrace plaats. Volgens McLaren-rijder Lando Norris nodigen de sprintraces echter gezien hun opzet niet uit tot spektakel.

“Over het algemeen zijn ze goed geweest voor ons,” aldus Norris. “We zijn altijd vooruit gegaan, ik denk tijdens iedere sprintrace.”

“Ik zou echter niet zeggen dat het erg opwindend was want het is gewoon een periode waarin je voluit kan gaan en waarin er niet veel bandendegradatie plaatsvindt of waarin er onderling tussen de teams veel gebeurt.”

“Wanneer je voluit pusht dan is het moeilijker om iets anders te doen dan de andere wagens die voor je rijden. Zeker wanneer er tijdens de kwalificatie slechts een tiende tussen de wagens zit. Je gaat niet echt veel kunnen doen.”

“De enige wagens die je kan inhalen zijn wagens die om de één of andere reden zich niet op hun gebruikelijke positie bevinden. Wagens die gecrasht zijn of een diskwalificatie.”

“De helft van de tijd denk ik dat het opwindend en leuk racen zal zijn maar de andere helft van de tijd vind ik het niet zo opwindend. Soms gebeurt er eens iets.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print