Toto Wolff onthult hoeveel Mercedes sneller moet worden om Red Bull en Ferrari te kunnen bedreigen

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Vier podiumplaatsen op rij vormen ongetwijfeld een motivator voor iedereen van het Mercedes F1 team. Teambaas Toto Wolff beseft echter dat er nog een kloof te dichten is met Red Bull en Ferrari.

Maar hoe groot is die kloof eigenlijk? Hoeveel sneller moet Mercedes worden om te kunnen strijden met Red Bull en Ferrari. Daarop gaf Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff in Oostenrijk een antwoord.

“We ontbreken op het vlak van performance nog zo’n twee à drie tienden,” aldus Wolff tegenover de media. “Over het algemeen was de wagen op zondag veel sneller dan op zaterdag maar niet snel genoeg om vooraan mee te doen.”

De voorbije races lijkt Mercedes het probleem met porpoising op haar W13 onder controle te hebben gekregen. Porpoising zorgde ervoor dat de Mercedes F1-bolide een pak minder goed presteerde. Dat lijkt volgens Toto Wolff inderdaad te zijn opgelost.

“Ik denk dat het nu nog puur performance is,” aldus Wolff. “Ik denk dat we porpoising opgelost hebben. Mochten we terugkeren naar Monaco of Bakoe dan zou het niet geweldig zijn maar we zouden niet de problemen hebben die we enkele weken geleden hadden.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print