Max Verstappen: “Red Bull ontwikkelt F1-bolide niet speciaal voor mijn rijstijl”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na een erg sterk begin valt op dat Sergio Perez het de voorbije races in de Red Bull RB18 veel moeilijker heeft en dat Max Verstappen beter weet te presteren. Volgens Verstappen is het echter niet zo dat Red Bull de RB18 op zo’n manier ontwikkelt dat de wagen beter bij zijn rijstijl past.

“Laat ons zeggen dat ik me wat de ontwikkeling van de wagen betreft niet zo goed in de wagen voel als in het begin,” vertelde teamgenoot Sergio Perez tegenover ‘The Race’.

Max Verstappen laat echter weten dat dit niet komt omdat eventuele ontwikkelingen op de wagen zo ontwikkeld zouden worden dat ze beter bij zijn rijstijl passen.

“We proberen de wagen altijd sneller te maken en wat ze ook nieuw op de wagen introduceren, je moet je als rijder aanpassen daaraan en dat is wat ik zeker en vast gedaan heb,” aldus Verstappen.

“Uiteraard vertel ik het team wat ik over het algemeen graag zou hebben maar de upgrades op de wagen worden niet specifiek voor mij ontwikkeld. Het gaat hem meer over de snelheid van de wagen.”

Paul Monaghan, Chief engineer bij Red Bull, bevestigde de woorden van Max Verstappen.

“We hebben de wagen niet doelbewust zo ontwikkeld dat Perez zich minder goed in de wagen voelt,” aldus Monaghan. “Het is niet eenvoudiger om hen sneller te laten gaan.”

“Binnen de erg strikte technische reglementen en beperkte vrijheid die we hebben probeer je iets te vinden dat je wagen sneller maakt, dit alles ook nog eens binnen je financiële mogelijkheden en limieten.”

“Misschien is het voor Max eenvoudiger geweest om zich aan de nieuwe onderdelen aan te passen dan Checo.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print