Lauda gelooft in nieuw contract met Hamilton

Niki Lauda, mede-chef van het Mercedes F1 Team, is ervan overtuigd dat hij Lewis Hamilton langer bij Mercedes kan houden. Verder laat Lauda weten dat er een betere band is tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg.
image
Het contract van regerend wereldkampioen Lewis Hamilton loopt eind 2015 af bij Mercedes. Er werden al eerder gesprekken gevoerd tussen Hamilton en Mercedes, maar deze haalden geen resultaat.

Niki Lauda blijft geloven in een nieuw contract en is ervan overtuigd dat dit zal gebeuren: “Het zal gebeuren, daar maak ik me geen zorgen over. Beide partijen gaan graag met elkaar door.” Lauda wijst wel op het feit dat er geen haast is bij het verlengen van het contract.

Verder denkt Lauda dat de relatie tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg, die eerder al zijn contract verlengd heeft, verbeterd is na de felle titelstrijd die ze uitgevochten hebben in 2014.

Dit seizoen bleek het dat Hamilton en Rosberg toch niet de allerbeste vrienden waren. Na kleinere incidenten in Bahrein en Spanje, kwam hun relatie onder spanning in Monaco en later ook nog in Hongarije en België.

Maar sinds het incident in België waar beide Mercedes rijders elkaar raakten, bleef het zeven races kalm. Mede door enkele foutjes van Rosberg, kon Hamilton zes zeges uit de zeven races halen en uiteindelijk werd de Brit wereldkampioen.

Niet tegenstaande dat Toto Wolff, teambaas van Mercedes, denkt dat de spanning tussen de twee rijders ook volgend seizoen hoog zal zijn, denkt Lauda het tegenovergestelde. Hij verwacht dat Mercedes de zaak onder controle zal hebben in 2015.

Lauda denkt dat Hamilton en Rosberg na dit seizoen een sterkere band met elkaar hebben opgebouwd. “Het is Lewis en Nico samen gelukt om enkele moeilijke periodes te overbruggen. Ze respecteren elkaar nu, door hun prestaties van 2014”, aldus Niki Lauda.

“Na de botsing in Spa, beseften ze dat het anders moest. Sindsdien verliep alles goed. Ze kunnen met elkaar vechten zonder moeilijkheden te veroorzaken. Na de race kunnen ze elkaar feliciteren en een schouderklopje geven.”

Niki Lauda vermoedt ook dat Rosberg sterker zal zijn in 2015. Rosberg weet nu hoe het voelt om voor een titel te strijden. “Nico zal sterk terugkomen in 2015 en zal nog groeien. Er valt zeker nog meer uit zijn snelheid en technisch verstand te halen.” Aldus Niki Lauda, die hoopt dat er opnieuw een leuk duel zal zijn tussen Hamilton en Rosberg waar geen andere rijder zich mee zal bemoeien.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}