Lauda is het eens met Max Mosley

Voormalig F1-rijder en teameigenaar Niki Lauda ziet geen probleem in het besparingsplan dat Max Mosley onlangs wist op te stellen. Het plan van Mosley zorgde er ondertussen wel al voor dat meerdere teams dreigen het met de sport bekenen te houden. Volgens Lauda is het dan weer gewoon Ferrari dat plots raar begint te doen.
“De discussie is belachelijk, net zoals het nieuwe Concorde Agreement. Tegenwoordig draait de sport om de dingen die op papier staan, dingen zoals deze budgetbeperking. Ik ben van mening dat ze niet slecht is want dat is ook waar de teams eerst om vroegen. Nu doet Ferrari plots moeilijk en ik vind dat stom.

“Het is jammer dat het harde werk van Mosley zomaar in de wind wordt geslagen want zijn bedoelingen zijn goed. De nieuwe regeling is echt te doen want het budget zal enkel moeten dienen voor de wagen en hun technologie. Het salaris van de rijders en dergelijke komen van een ander budget.

Ferrari liet gisteren officieel weten dat het zich zal terugtrekken uit de sport indien Mosley het spaarplan zal doordrijven. Het team dat al sedert de eerste race uit de geschiendenis van de F1 op de grid stond wordt ondertussen al gevolgd door Toyota, Red Bull en Renault.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}