“Le Mans heeft de kwaliteit van F1-piloten bewezen”

De overwinning van Nico Hulkenberg tijdens de 24u van Le Mans heeft volgens Bob Fernley de kwaliteit van de F1-piloten aangetoond.

Nico Hulkenberg mocht tijdens zijn debuut in de 24u van Le Mans meteen zegevieren. De Force India-piloot won samen met Nick Tandy en Earl Bamber voor Porsche. Hulkenberg gold lange tijd als een potentieel wereldkampioen voor de Formule 1 maar echt voor een topteam heeft hij nooit mogen rijden.

Dankzij zijn overwinning heeft Hulkenberg zich opnieuw in de kijker weten te rijden. Volgens Fernley, de teambaas bij Force India, toont de overwinning van Nico Hulkenberg bovendien aan over welk talent en kwaliteiten een F1-piloot beschikt.

“Het toont de kwaliteiten waarover F1-piloten beschikken. Ze kunnen naar Le Mans gaan en daar één van de sterren zijn,” zei hij tegenover Autosport. “Wat Nico betreft heeft die overwinning hem opnieuw in de situatie gebracht waarin hij thuishoort. Het heeft hem opnieuw het nodige vertrouwen gegeven, wat enorm belangrijk is. Wij hebben geen seconde aan zijn capaciteiten getwijfeld.”

“Iedere rijder die wat door een moeilijkere periode gaat begint aan zichzelf te twijfelen, maar dat moet hij zeker en vast niet doen.”

“Le Mans was een trigger voor hem dus laat ons hopen dat hij opnieuw op het goede spoor zit. Hopelijk kunnen we hem in Silverstone een wagen geven waarin hij zijn talent opnieuw kan tonen. Ik denk dan ook dat onze combinatie erg sterk kan zijn,” besluit Fernley.

Naast Nico Hulkenberg stond er met Mark Webber ook nog een voormalig F1-piloot op de tweede plaats op het podium.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022