Mogen de F1-teams komende winter nog minder testen?

Het ziet er naar uit dat de F1-teams komende winter nog minder zullen mogen testen dan de voorbije winter.

De wintertests zijn enorm belangrijk voor de teams om zich goed voor te kunnen bereiden op het nieuwe F1-seizoen. De wintertests kosten echter ook handenvol geld en daarom werd ter voorbereiding op het F1-seizoen 2015 het aantal testdagen reeds ingeperkt. Het ziet er echter naar uit dat het aantal testdagen ter voorbereiding op het F1-seizoen 2016 nog meer beperkt zal worden.

Het F1-seizoen 2016 zal naar verluidt later dan gewoonlijk van start gaan, waardoor de winterperiode voor de F1-teams dus langer zal duren.

Volgens ‘Auto Motor und Sport’ zal er enkel nog op het Circuit de Barcelona-Catalunya getest worden. Dit jaar vond er nog een test plaats op het circuit van Jerez. Er is echter lange tijd kritiek op het gebruik van Jerez als testlocatie. De karakteristieken van het circuit en vooral de asfaltlaag sluiten amper aan bij de circuits die op de F1-kalender staan. Bovendien zijn de weersomstandigheden meestal te koud of te nat.

De eerste test zou plaatsvinden van 1 maart tot en met 4 maart. De tweede test zou plaatsvinden van 15 maart tot en met 18 maart. Daarmee zou het aantal testdagen dus verder krimpen van twaalf naar acht.

Wel zou er nog een bijkomende bandentest van Pirelli plaatsvinden op het circuit van Le Castellet. Daar wil Pirelli met de teams een regenbandentest doen op een natte baan.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer