Levenslange schorsing van Briatore ongedaan gemaakt

Flavio Briatore zal dan toch de mogelijkheid krijgen om terug actief te worden in de Formule 1. Briatore liep eerder een levenslange ban op en dat omwille van het zogenaamde crashgate-schandaal.
Flavio Briatore, de man die Benetton destijds naar hogere oorden bracht en daardoor Michael Schumacher twee wereldtitels bezorgde en later hetzelde kon verwezenlijken met Fernando Alonso toen de renstal onder de naam Renault door het leven ging. Ooit was hij een ster in de paddock maar in 2009 stortte zijn hele imago ineen, al werd dat imago vooral als flamboyant en arrogant omschreven.

Briatore gaf in 2008 de opdracht aan Nelson Piquet om diens wagen in een muur op het circuit van Singapore te crashen. Teamgenoot Alonso pakte daardoor de zege, wat ook de bedoeling van het hele plan zou zijn geweest.

Niet veel later is het, een vrij domme, Briatore die Nelson Piquet bedankt voor bewezen diensten. Terwijl Piquet nog alle moeite doet voor het behalen van belangrijke punten staat Briatore al gepakt om naar huis te trekken. Totaal geen interesse meer voor de Braziliaanse rijder die normaal al eerder zou hebben buitengelegen maar daarvoor eerst van hetzelfde materiaal diende voorzien te worden als teamgenoot Alonso.

Piquet ging vervolgens, en vrij logisch, terug in de aanval door het crashgate-schandaal volledig uit de doeken te doen. Briatore kwam ten val en moest de troon bij Renault dan ook vrijwillig verlaten, wat ook Pat Symonds meteen deed.

Niet veel later sprak een rechter in Parijs zich nog eens uit over de hele situatie en alsof Briatore nog niet voldoende werd gestraft werd hij ook nog eens levenslang verbannen uit de sport. Een bestraffing die volgens vele insiders toen al overdreven zou zijn geweest en, om het met de woorden van Ecclestone te verklaren, “een moordenaar krijgt niet eens meer levenslang”.

Briatore ging alvast in beroep en sprak van een persoonlijke afrekening die vooral zou zijn opgeblazen door Max Mosley. Briatore kreeg deze week in elk geval te horen dat zijn ban niet levenslang zou gelden en dat een schadevergoeding aan hem zou worden toegekend van 15.000 euro. Ook Pat Symonds gaat vrijuit.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:1:{s:9:”file_name”;s:19:”flavio_briatore.jpg”;}
Flavio Briatore zijn levenslange verbanning uit de sport is ongedaan gemaakt.

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen