Lewis Hamilton: “Ben ik in 2021 bestolen van de F1-titel? Overduidelijk, maar ik heb er vrede mee”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In 2021 greep Lewis Hamilton tijdens een omstreden seizoensfinale in Abu Dhabi naast een achtste F1-titel. Het leidde toen tot frustratie, ongeloof en ongetwijfeld ook een vorm van woede. Terugblikkend op het moment vlak na de finish laat Hamilton weten dat hij het aan zijn eigen verplicht was om op de ‘meest gepaste manier’ te reageren.

“Werd ik bestolen? Overduidelijk,” vertelt Hamilton tegenover ‘GQ Sports’. “Ik bedoel, je kent het verhaal. Maar wat volgens mij erg mooi was aan dat moment, was dat mijn vader bij me was. We zijn samen door heel deze rollercoaster van het leven gegaan met ups en downs.”

“En de dag waarop het het meeste pijn deed, was hij er voor mij, en de manier waarop hij me heeft opgevoed was dat ik steeds opnieuw moest rechtstaan, dat ik met het hoofd omhoog moest lopen.”

“En ik ben Max gaan feliciteren, niet beseffende welke impact dat zou hebben, maar ik was er me ook bewust van dat er een mini-versie van mezelf naar mij aan het kijken was. Dit was een bepalend moment in mijn leven. Ik denk echt dat dit het geval was. Ik heb het gevoeld.”

Ik wist niet hoe het zou gepercipieerd worden. Ik had het niet gevisualiseerd. Maar ik was er mij bewust van. Die volgende 5keer 0 meter die ik zou wandelen en waarin ik figuurlijk zou sterven of waarin ik zou rechtstaan.”

Volgens Lewis Hamilton blijft het moeilijk om naar beelden van de omstreden seizoensfinale in Abu Dhabi 2021 te kijken maar berust hij naar eigen zeggen wel in de uitkomst ervan.

“Wanneer ik er een video van zie dan voel ik het nog steeds. Maar ik heb er vrede mee genomen.”