Lewis Hamilton blijft in de titel geloven

Lewis Hamilton blijft in zijn kansen voor de wereldtitel geloven, ook al werd zijn achterstand op Sebastian Vettel in Spa-Francorchamps opnieuw groter.
Sebastian Vettel staat na zijn overwinning ruim aan de leiding in de wk-tussenstand. Alonso heeft reeds een achterstand van 46 punten en voor Lewis Hamilton staat de teller van de achterstand zelfs reeds op 58 punten. Toch blijft de Brit geloven in zijn kansen op de titel, ook al beseft hij dat het extreem moeilijk zal worden.

“Het is een zeer, zeer grote kloof, een enorme kloof zelfs. Het zal dan ook enorm moeilijk worden om ze te dichten, maar ik ga er voluit voor gaan en blijven pushen,” aldus Hamilton. “Het gaat ongetwijfeld, zeer, zeer moeilijk worden. Hij heeft reeds gedurende een ruime periode een fenomenale wagen en hij is nog steeds fenomenaal snel. Het is met andere woorden het ideale pakket. Maar we hebben enkele erg sterke races gekend en we hebben al met hem kunnen strijden. We hebben eerder dit seizoen al voor hem gefinisht dus waarom zou dat de komende races niet kunnen? We komen steeds dichter bij de plaats waar we ons moeten bevinden om de kloof steeds kleiner te maken.”

Volgens Hamilton was de GP van België één race die iets minder goed was op het vlak van de racesnelheid, maar hij heeft veel vertrouwen in het speciale pakket met lage downforce voor de F1-race op het circuit van Monza. Vanaf Singapore zou het zelfs nog een stuk beter moeten gaan en moet er echt vooruitgang geboekt worden om de kloof met Vettel te dichten. Het staat ietwat haaks op eerdere uitlatingen bij Mercedes waarbij men zij dat men zich meer op het seizoen 2014 zou gaan richten.
a:1:{s:9:”file_name”;s:22:”hamilton_belgie_kl.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print