McLaren wou Raikkonen een contract geven voor 2013

Martin Whitmarsh heeft tijdens een interview met de officiële F1-website laten verstaan dat McLaren vorig jaar geprobeerd heeft om de Fin een contract te geven voor 2013.
image
Kimi Raikkonen debuteerde in 2001 bij Sauber alvorens hij het jaar nadien voor McLaren reed. De Fin reed voor de renstal tot en met 2006, waarna hij de overstap maakte naar Ferrari en daar meteen wereldkampioen werd.

In 2009 nam Raikkonen afscheid van de sport, een jaar waarin McLaren al eens probeerde om de Fin terug te laten keren naar het team. Raikkonen koos er toen echter voor om de sport te verlaten en deel te nemen aan het wereldkampioenschap rally.

In 2012 maakte hij een succesvolle comeback en dat ontging de meeste F1-teams uiteraard niet. Ook McLaren toonde opnieuw interesse. Martin Whitmarsh, de teambaas bij McLaren geeft nu voor het eerst toe dat McLaren vorig jaar geprobeerd heeft om Raikkonen een contract te geven voor het huidige seizoen.

“Ja, we hebben geprobeerd om Kimi terug bij ons te krijgen. Ik ben steeds een grote fan van hem geweest. Er is heel wat speculatie momenteel over zijn toekomst dus laat ons afwachten wat er gebeurt,” zei Whitmarsh tegenover formula1.com. “Ik zou het normaal gesproken niet moeten zeggen, maar ik wil compleet open zijn. We hebben vorig jaar met hem gesproken maar omwille van verschillende redenen is het er niet van gekomen. Dit jaar hebben we nog geen gesprekken met hem gevoerd,” besluit Whitmarsh.

Martin Whitmarsh liet na de GP van België reeds verstaan dat hij verwacht om ook in 2014 met het rijdersduo Button-Perez aan de start te verschijnen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner