Lewis Hamilton: “De snelheid van Mercedes hier in Qatar verbaast me”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Lewis Hamilton presteert Mercedes in Qatar beter dan dat hij had verwacht. Die conclusie trekt de zevenvoudig wereldkampioen nadat Mercedes zich op de tweede en derde plaats wist te kwalificeren.

Uiteraard is er met een tweede en derde plaats op de startgrid is er sprake van een mooi resultaat tijdens de kwalificatie maar dat resultaat werd tegelijkertijd wel verbloemd door de geschrapte rondetijden voor het rijdersduo van McLaren. Hamilton beseft echter dat zijn derde tijd in de kwalificatie veel beter is dan het resultaat tijdens de enige oefensessie waarin hij niet verder geraakte dan de dertiende tijd.

“De kwalificatie is altijd moeilijk en vandaag was een redelijk gemiddelde sessie voor mij,” blikte Hamilton terug op zijn kwalificatie voor de race op zondag. “Er was redelijk veel wind en het was in het begin moeilijk. We werden bijna in Q1 uitgeschakeld maar gelukkig slaagden we erin om door te gaan.”

“Vervolgens waren we tijdens Q2 een heel stuk beter, wat bemoedigend was. George deed het ook erg goed vandaag.”

“Om op de eerste twee startrijen van de grid te staan is duidelijk een goed resultaat. Het is belangrijk dat we voor beide Ferrari’s staan, dat is cruciaal. Ik ga alles geven om op zondag zoveel mogelijk punten te behalen.”

Over het schrappen van de rondetijden bij de McLarens had Hamilton ook nog iets te zeggen.

“Lando hoort hier eigenlijk te zijn, ik vind niet dat we hier op dit circuit baanlimieten nodig hebben. Wanneer je over het hoogste punt van de kerbstones gaat dan verlies je tijd dus er hoort niet echt een witte lijn te zijn. Het is echter niet aan mij om daarover te beslissen,” besluit Hamilton.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023