“Max Verstappen kampioen tijdens de sprintrace? Dat zou jammer zijn”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Ferrari-rijder Charles Leclerc is het jammer dat Max Verstappen vandaag waarschijnlijk tijdens de sprintrace zich opnieuw tot wereldkampioen zal kronen. De Formule 1 had het volgens de Monegask anders moeten aanpakken.

Drie punten is Max Verstappen verwijderd van zijn derde wereldtitel op rij. Die drie punten zal Verstappen hoogstwaarschijnlijk al tijdens de sprintrace kunnen behalen. Volgens veel fans en F1-insiders is het jammer dat Verstappen tijdens de sprintrace kampioen zou worden, vooral omdat deze historische gebeurtenis dan minder aandacht krijgt.

Ook Charles Leclerc meent dat de Formule 1 het anders had moeten aanpakken want met drie sprintraces tijdens de laatste zes raceweekends van het seizoen was de kans bijzonder groot, zelfs bij een meer spannende titelstrijd, dat de titelstrijd tijdens een sprintrace beslist zou worden.

“Ja, het had anders aangepakt kunnen worden, maar het is ook zeer moeilijk om te voorspellen wanneer iemand wereldkampioen wordt,” aldus Leclerc.

“Ik denk dat aan het begin van het jaar niet veel mensen hadden gedacht dat het zo vroeg beslist zou worden. Maar ja, wanneer er zoveel raceweekends met een sprintrace aan het einde van het seizoen plaatsvinden dan kunnen zo’n dingen gebeuren, dat er meer opwindende dingen op zaterdag gebeuren wanneer er minder mensen kijken, maar zo is het nu eenmaal.”

Ook Valtteri Bottas is het eens met Charles Leclerc dat het jammer zou zijn als Verstappen tijdens de sprintrace wereldkampioen wordt.

“Voor sommige fans is het niet ideaal,” aldus Bottas. “Ik denk dat iedereen graag de titelstrijd tot de laatste race ziet duren maar zo gaat het nu eenmaal soms in de Formule 1.”

“Maar het racen is over het algemeen echter nog steeds goed. Misschien niet altijd voor de eerste plaats maar daarachter, wat ik heb gezien, is erg entertainend.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023