Lewis Hamilton: “Deze achterstand is echt moeilijk om te aanvaarden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes introduceerde tijdens dit raceweekend nog enkele updates op haar F1-bolide maar echt veel vooruitgang wordt daarmee niet geboekt. Hamilton strandde op zo’n zes tienden van polesitter Carlos Sainz en daar had Lewis Hamilton het duidelijk moeilijk mee.

“Het feit is dat we meer dan zes tienden achterstand hebben,” vertelde een geïrriteerde Hamilton na afloop van de kwalificatie. “Gezien het feit dat iedereen zo hard heeft gewerkt om naar hier upgrades mee te brengen en om dan vast te stellen dat de kloof hetzelfde is, dat is moeilijk om te aanvaarden.”

Volgens Hamilton presteerde de wagen tijdens de oefensessies redelijk goed, had hij een goed gevoel, maar ging het tijdens de oefensessies plots een heel stuk minder goed.

“Heel het weekend voelde het echt goed,” blikt Hamilton terug op zijn raceweekend tot dusver. “Ik voelde me op vrijdag tijdens de eerste oefensessie geweldig in de wagen, ook tijdens de tweede oefensessie met de bandentest en de laatste oefensessie ’s morgens.”

“Vervolgens kreeg ik tijdens de kwalificatie plots enorm veel overstuur. Ik was echt aan het vechten met de wagen, ik moest de achterkant van de wagen meermaals opvangen.”

“We gingen op mechanisch vlak een stap achteruit. Het was niet erg veel maar het maakte een groot verschil, misschien had het te maken met een terugval in temperatuur.”