Pierre Gasly enorm gefrustreerd: “Opnieuw dezelfde shit!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens het tweede kwalificatiegedeelte sneuvelde Pierre Gasly met een dertiende tijd, dit nadat hij opnieuw met remproblemen af te rekenen kreeg. De Fransman liet tijdens de kwalificatie dan ook zijn frustraties duidelijk horen.

“Opnieuw dezelfde shit!” haalde Gasly over de boordradio uit. “Godverdomme. Waarom blijven we dit probleem hebben? De eerste bocht, elfde bocht, dezelfde shit.”

Na afloop sprak Gasly de media toe en gaf hij meer uitleg over de problemen die hij tijdens de kwalificatie volgens hem voor de derde keer dit seizoen ervaarde.

“Opnieuw de voorste remmen die ‘verglaasd’ waren, net als in Japan en Canada,” legde Pierre Gasly uit. “Dat is duidelijk niet ideaal.”

“Zeker omdat dit het tweede weekend op rij is en dat hoort niet te gebeuren. Ik ben enorm teleurgesteld want heel het weekend voelde de wagen goed aan en ik geloof ook dat we het potentieel hadden om in de top tien te zitten. Maar dan deze omstandigheden, de voorkant van de wagen die in elke bocht blokkeert en niet voldoende vertraagt. Dat moeten we zien op te lossen.”

“Het is drie keer gebeurd met een nieuw set remmen. Canada was in natte omstandigheden, dan krijg je niet veel energie in de remmen. Suzuka was voor de remmen ook een ‘low-energy’ circuit. Hier is dat niet echt het geval.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner