George Russell tevreden: “Na bijna-crash verloor ik het vertrouwen in de wagen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de kwalificatie voor de GP van de USA reed George Russell de zesde tijd en daar was hij best tevreden mee, zeker gezien hij eerder tijdens het raceweekend het vertrouwen in zijn Mercedes F1-bolide had verloren na een bijna-crash.

“Ik zat dit weekend niet goed wat het tempo betreft,” gaf Russell na afloop van de kwalificatie toe. “Het begin van de eerste oefensessie was goed maar vervolgens had ik een ernstig moment waarop zijwaarts ging en bijna crashte.”

“Daardoor verloor ik tijdens de rest van de oefensessies mijn vertrouwen. Gelukkig kwam dat vanaf de eerste ronde in Q1 terug en zat ik terug op een normaal niveau.”

Russell werd vervolgens gevraagd of het zeldzaam was dat hij zijn vertrouwen in de wagen verloor.

“Dit jaar niet, het is om eerlijk te zijn geen zeldzaamheid,” aldus Russell. “Zeker met porpoising, met de stijfheid van de wagens. De wagen is soms bij momenten een diva.”

“Je wil altijd een proper raceweekend hebben, je wil de wagen niet in de muur plaatsen ofzo. Wanneer je dan zo’n moment hebt dan tast het jouw vertrouwen aan. Je hebt vervolgens tijd nodig om dat vertrouwen te herstellen. Eenmaal je echter tijdens de kwalificatie je helm opzet dan heb je altijd een iets andere mindset en gelukkig voelde de wagen opnieuw normaal aan.”

Door gridstraffen voor Sergio Perez en Charles Leclerc schuift George Russell nog twee plaatsen naar voor op de startgrid waardoor hij als vierde aan de race mag beginnen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print