Lewis Hamilton: “Dit was mijn meest pijnlijke race ooit, ik doe alles om dit te vermijden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mentaal zal zijn nederlaag in Abu Dhabi eind vorig jaar misschien erg pijnlijk geweest zijn maar op het vlak van fysieke ongemakken was de GP van Azerbeidzjan volgens Lewis Hamilton zijn “meest pijnlijke race ooit”.

Doorheen de straten van Bakoe stuiterde de Mercedes W13 van Lewis Hamilton bijzonder hard. De zevenvoudig wereldkampioen deed na de kwalificatie al zijn beklag en voorspelde een bijzonder zware en fysiek beproevende race. Dat bleek ook het geval te zijn.

“Dit was de meest pijnlijke race die ik ooit heb ervaren, mijn zwaarste race ooit,” aldus Hamilton na afloop van de race. “Ik wil zo niet meer stuiteren. Ik doe alles om dit niet meer opnieuw te moeten ervaren, om dat te vermijden.”

Volgens Hamilton was het bijzonder moeilijk om zijn F1-bolide zelfs uit de muur te houden.

“Mijn wagen stuiterde enorm veel,” aldus Hamilton. “Het gebeurde ongelooflijk vaak dat ik bijna in de muur zat.”

“Dat was zeker een reden tot bezorgdheid op het vlak van veiligheid, zeker wanneer je 180 mijl per uur gaat, de muur proberen vermijden. Ik denk niet dat ik ooit al zo vaak heb moeten nadenken daarover. Je denkt tegen hoge snelheid normaal nooit aan het uit de muur houden. Dat was een zeer, zeer vreemde ervaring.”

Volgens Hamilton had teamgenoot George Russell veel minder last van het stuiteren omdat hij in vergelijking met Russell met enkele andere onderdelen reed.

“George stuiterde niet zoals mij,” vertelt Hamilton. “Zijn wagen stuiterde minder. Gisteren verloor ik alleen al op het rechte stuk meer dan drie tienden op hem.”

“Ik had een experimenteel onderdeel op mijn wagen, net als een andere ophanging achteraan de wagen. Uiteindelijk is dat de verkeerde keuze gebleken.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print