Toto Wolff: “Lewis Hamilton dreigt de race in Canada te missen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na afloop van de GP van Azerbeidzjan strompelde Lewis Hamilton met hevige rugpijn uit zijn Mercedes F1-bolide. Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff dreigt Hamilton mogelijk de race in Canada te missen.

Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries, de reserverijders van Mercedes, houden zich dus maar best klaar voor een mogelijke invalbeurt op het Circuit Gilles Villeneuve in Canada. Zover is het volgens Toto Wolff nog niet maar het team lijkt zich wel ernstig te gaan voorbereiden op een mogelijke vervanging van Hamilton.

“Het is echt zeer erg,” vertelde Wolff over de toestand van Lewis Hamilton. “We moeten gewoon een oplossing zien te vinden.”

“Momenteel denk ik dat hij van al de rijders het meeste last ervan heeft. Maar zowat al de rijders hebben al gezegd dat er iets moet aan gebeuren.”

Toto Wolff werd vervolgens gevraagd of de fysieke toestand van Hamilton hem er mogelijk kan van weerhouden om komend weekend deel te nemen aan de race in Canada.

“Ja, zeker en vast,” antwoordde Wolff. “Ik heb hem nog niet gezien en niet gesproken maar je ziet duidelijk dat dit meer is dan gewoon een probleem met de spieren.”

“Dit raakt je ruggengraat en kan ernstige gevolgen hebben. Ik denk dat dit niet alleen het probleem van Lewis is. Hij is wel één van de rijders die het meeste erdoor geraakt wordt. Maar ook George heeft er last van, net als veel andere rijders.”

“Onze oplossing kan zijn dat we iemand als reserve klaar hebben staan, wat sowieso iedere race het geval is, dit zodat we zeker met beide wagens in actie kunnen komen.”

VIDEO: Lewis Hamilton strompelt na de race uit zijn Mercedes F1-bolide

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022