Lewis Hamilton doet bekentenis: “Ik wist al heel snel dat dit F1-seizoen slecht zou zijn”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Voor het tweede jaar op rij slaagde Lewis Hamilton er niet in om een race te winnen, laat staan voor de wereldtitel te strijden. Hamilton laat nu verstaan dat hij al erg snel dit jaar wist dat het F1-seizoen 2023 erg moeilijk zou verlopen.

Zes podiumplaatsen en een derde plaats in het rijderskampioenschap, dat is ver verwijderd van de doelstelling aan het begin van het jaar: een achtste wereldtitel. Hamilton geeft nu toe dat hij al na de eerste ronden in de Mercedes W14 tijdens de shakedown in Silverstone in februari besefte dat het een erg moeilijk seizoen zou worden.

Hamilton had gevraagd om van het speciaal concept dat Mercedes in 2022 hanteerde af te stappen maar de engineers van Mercedes hielden voet bij stuk maar dat bleek uiteindelijk de foute keuze te zijn.

“Ik herinner me dat ik exact hetzelfde voelde en dat was zeker en vast geen geweldig gevoel. Ik had echt grootse verwachtingen,” blikte Hamilton tegenover de ‘BBC Sport’ terug op het seizoen. “Toen we in februari keken hoe de wagen het deed was ik wat meer afwachten, zeker omdat ik het jaar ervoor dacht dat de wagen geweldig was, uniek en dat niemand anders zoiets had. En vervolgens gingen we naar de eerste test …”

“Ik was dan ook iets voorzichtiger toen ik luisterde en ik zei ‘We zullen zien’. Vervolgens had de wagen allerlei problemen. Ik wist gewoon dat het een erg lang jaar zou worden.”