“Lewis Hamilton en Max Verstappen haten elkaar niet, het zijn gewoon hevige concurrenten”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Anthony Hamilton doet geruchten als zouden Lewis Hamilton en Max Verstappen elkaar haten af als nonsens, dat vertelt hij tegenover ‘talkSPORT.’

Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn dit seizoen de hoofdrolspelers in een ongemeen spannende strijd om de wereldtitel in de Formule 1. Momenteel is het de jonge Nederlander die de bovenhand heeft met twaalf punten voorsprong op Hamilton, maar met nog vijf races op het programma is het nog veel te vroeg om op zijn lauweren te gaan rusten.

Al het hele seizoen komen Verstappen en Hamilton op het circuit elkaar tegen in wiel-aan-wiel gevechten en tijdens de GP van Groot-Brittannië kwam het voor de eerste keer tot een crash. Hamilton knalde Verstappen tijdens de eerste ronde van race in de vangrails waarbij de Red Bull-rijder 51 G-krachten te verwerken kreeg.

Hamilton wist de race nog te winnen en kreeg nadien het verwijt van Verstappen dat hij weinig respectvol vond van de wereldkampioen dat hij stond te vieren terwijl hijzelf nog in het ziekenhuis was.

Maar daar mogen we volgens Anthony Hamilton, de vader van Lewis, niet uit concluderen dat de twee elkaar zouden haten. 

“Lewis is waar Max wil zijn en Max is waar Lewis wil zijn,” aldus Hamilton. “Ze zijn net als boksers die in de ring stappen maar ik kan je verzekeren dat als alles achter de rug is geknuffeld, gelachen en gekust zal worden tussen de twee.”

Hoe scherp de twee staan in de race om de titel werd nog eens bewezen tijdens de oefensessies voor de GP van de USA waar Max Verstappen zijn concurrent een idioot noemde over de boordradio.

“Dat heet competitie,” gaat Hamilton verder. “Als je te vriendelijk bent voor je concurrent ga je vroeger van het gas af. Kijk maar even wat verder in het startveld naar de McLarens en de Ferrari’s, dat zijn vrienden.”

Carlos Sainz zag het toch enigszins anders na de race zondag want hoewel hij een goede relatie heeft met Norris en Ricciardo omschreef hij de Australiër als ‘smerig.’

“Dat is racen,” vertelt Hamilton. “Naast de baan ben je heel vriendelijk maar als je aan het strijden bent zijn alle middelen goed.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022