Lewis Hamilton erg kritisch na ontslag Nyck de Vries: “Dat is de manier van werken bij Red Bull”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton heeft zich erg kritisch uitgelaten over Red Bull nadat onlangs bekend raakte dat Nyck de Vries door Red Bull aan de kant was geschoven en zijn racezitje bij AlphaTauri verloor.

Nyck de Vries zag na amper een half seizoen zijn F1-carrière vroegtijdig tot een einde komen. Red Bull besloot immers om Nyck de Vries bij AlphaTauri te vervangen door Daniel Ricciardo. Veel F1-piloten en insiders uit de Formule 1 lieten zich al kritisch uit over het ontslag van Nyck de Vries, zo ook Lewis Hamilton.

“Tja, dat is hoe Red Bull het doet,” antwoordde Hamilton op de vraag of hij het oneerlijk vond dat Nyck de Vries na zo’n korte periode door Red Bull aan de kant werd geschoven. “Ik zou zeggen dat het de manier van werken bij Red Bull is.”

“Ik was zeker en vast verrast toen ik de beslissing over arme Nyck vernam. Hij is zo’n getalenteerde jonge en leuke gast. Ik denk dat zijn toekomst nog steeds mooi is, hij zal veel mogelijkheden hebben, daar ben ik zeker van.”

Lewis Hamilton werkte nog samen met Nyck de Vries toen de Nederlander bij het Mercedes F1 team ontwikkelingsrijder was. Nyck de Vries vervulde die functie samen met onze landgenoot Stoffel Vandoorne toen ze allebei actief waren voor het Mercedes Formule E team.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner