Voormalig F1-piloot Nicholas Latifi kondigt verrassende carrièrewending aan

Williams F1 team
Williams F1 team

Nicholas Latifi maakte op de sociale media een verrassende carrièrewending wereldkundig nadat hij aan het einde van vorig seizoen plaats moest ruimen voor Logan Sargeant bij Williams.  

Na zijn afscheid van de Formule 1 is het stil gebleven rond Nicholas Latifi, maar afgelopen week liet de Canadees op de sociale media aan zijn volgers weten dat hij weer zal gaan studeren. Aan de London Business School zal hij proberen om een Master of Business Administration (MBA) te behalen. 

Zijn post op de sociale media luidde als volgt: “Ik heb al heel vroeg in het jaar besloten dat ik geen raceplannen zou hebben voor 2023.”

“Het voelde zeker heel vreemd om niet dezelfde routine te hebben die ik al meer dan de helft van mijn leven had. Wetende dat ik dit jaar niet achter het stuur van een raceauto zou zitten, begon ik natuurlijk na te denken over wat de volgende stap voor mij zou kunnen zijn, of dat nu racen was of iets heel anders.”

“Dit was geen gemakkelijk proces en het duurde vele maanden! Iedereen die het proces van het aanmelden bij een business school heeft meegemaakt, weet hoe moeilijk het kan zijn. Na een reis van vijf maanden vanaf het begin van het proces ben ik blij te kunnen zeggen dat mijn kandidatuur is geaccepteerd voor een plaats in het MBA-programma aan de London Business School (LBS), waarmee ik in augustus van dit jaar zal beginnen.

“Deze beslissing lijkt misschien verrassend voor veel mensen. Overstappen naar een andere racecategorie leek misschien de meest voor de hand liggende stap. Ik wist echter dat er op een gegeven moment altijd een leven na het racen zou zijn en ik besloot dat het nu een goed moment zou zijn om mezelf daarop voor te bereiden.”

Latifi begon al te racen op zijn dertiende en laat weten nog altijd gepassioneerd te zijn door de sport. Hij kwam drie seizoenen uit voor het team van Williams.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner