Lewis Hamilton: “Ferrari heeft mogelijk maanden voorsprong”

Ferrari
Ferrari

De eerste dag testwerk op het circuit van Barcelona zit erop en de mentale spelletjes zijn duidelijk al begonnen. Zo duwt Lewis Hamilton Ferrari in de favorietenrol door te stellen dat ze mogelijk “maanden voorsprong hebben”.

“Je kan veronderstellen dat Ferrari niet zoveel ontwikkelingstijd in de wagen van vorig jaar heeft gestoken en dat ze alles op de wagen van dit jaar hebben ingezet,” aldus Hamilton.

“Betekent dit dat ze verschillende maanden voorsprong hebben? Of dat een ander team maanden voorsprong heeft? Laat ons zien wat het geeft.”

Hamilton keer er vooral naar uit om de wagens van de andere teams eindelijk in het echt te zien. De zevenvoudig wereldkampioen beseft echter dat we tot de eerste race in Bahrein zullen moeten wachten om te zien wie over de snelste wagen beschikt.”

“Wanneer je hier deze ochtend aankomt en doorheen de pitlane wandelt en al die verschillende wagens ziet, ik denk dat het één van de meest opwindende seizoenen ooit is. Het is interessant om te zien met wat iedereen is gekomen en waar we zullen staan aan de start van de eerste race.”

“Dit is echt een opwindende tijd. We weten momenteel totaal niet waar we staan.”

“Ik hoop echter dat deze nieuwe regels ons op het vlak van closer racen bezorgen wat Ross Brawn ons een jaar geleden heeft getoond. Hopelijk zorgt het ervoor dat iedereen zich wat dichter bij elkaar bevindt.”