Verdwijnt GP van Rusland van de F1-kalender?

Daimler Media
Daimler Media

Gezien de situatie tussen Oekraïne en Rusland lijkt de kans niet onbestaande dat de Russische GP van de F1-kalender verdwijnt. Het ligt niet meteen op tafel maar de kans lijkt wel toe te nemen dat Rusland van de kalender verdwijnt door de ‘inval’ in Oekraïne.

De GP van Rusland staat normaal gepland op 25 september maar de zeventiende race op de F1-kalender komt steeds meer ter discussie te staan. Zeker na erkenning van de onafhankelijkheid van de separatistische regio’s Donetsk en Luhansk door Vladimir Poetin gaan er steeds meer stemmen op om geen grote sportevenementen meer in Rusland te organiseren.

De westerse landen hebben onmiddellijk sancties opgelegd en die zouden naast financiële ook sportieve gevolgen kunnen hebben. Zo staat de Champions League-finale normaal gepland in Rusland maar ook dat lijkt nu ter discussie komen te staan.

“Ik denk dat, na de invasie van een soeverein land, het ondenkbaar is dat een groot belangrijk voetbaltoernooi in Rusland kan plaatsvinden,” aldus Brits eerste minister Boris Johnson.

Ook de F1-race in Rusland komt zo in het vizier. Tenzij er een snelle deëscalatie van het conflict volgt dreigt de Formule 1 zo misschien al bij aanvang van het nieuwe seizoen voor de moeilijke keuze te staan of het al dan niet Rusland van de F1-kalender 2022 haalt.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print