Toto Wolff: “Mercedes heeft nooit een ‘nummer 1-rijder’ gehad”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-teambaas Toto Wolff laat weten dat er in zijn team nooit sprake is geweest van een ‘nummer 1-rijder’ en dat zal volgens hem nu ook niet veranderen nu George Russell Valtteri Bottas heeft vervangen als teamgenoot van Lewis Hamilton.

Velen denken dat George Russell het Lewis Hamilton moeilijk gaat kunnen maken bij Mercedes. De jonge Brit heeft onmiskenbaar talent en er wordt verwacht dat hij wel een constante in zijn prestaties kan brengen, iets waar het Valtteri Bottas soms wat aan ontbrak.

Tijdens de doortocht van Bottas bij Mercedes was Lewis Hamilton de onbetwistbare leider van het team ook al streden ze met gelijke wapens. Als we teambaas Toto Wolff mogen geloven zal Russell als zijn teamgenoot dezelfde kansen krijgen.

“We weten niet eens of we om de titel zullen strijden!” gaf Wolff toe, geciteerd door Sky Sports. “We hebben nooit een situatie gehad waar het één en twee was. Ze hadden gelijke kansen en dezelfde auto.”

“Dit jaar is de interessante situatie dat we in George de opkomende ster en ongetwijfeld de beste F1-piloot ooit in het andere stoeltje hebben.”

“Dus de dynamiek is nieuw en het is duidelijk iets dat we zullen proberen te sturen in een richting die het meest positieve effect heeft op de ontwikkeling van de auto en ons in het algemeen competitief te maken.”

Na een periode van van radiostilte na de seizoensfinale in Abu Dhabi van vorig jaar kregen we een strijdvaardige Hamilton te zien die de tegenstand meteen waarschuwde: “Als je denkt dat wat je aan het eind van vorig jaar zag mijn beste niveau was, wacht dan maar tot je dit jaar ziet”.

Dat bevestigt ook zijn teambaas Toto Wolff: “Ik denk dat tegenslag hem altijd sterker, veerkrachtiger en vastberadener heeft gemaakt,” zei Wolff. “Dat is de instelling die ik nu bij hem voel en ook de mentaliteit die ik bij het team zie.”