Lewis Hamilton gaat ondanks gridpenalty nog steeds voor de ‘polepositie’

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens beide oefensessies op vrijdag reed Lewis Hamilton de snelste tijd. Ondanks zijn gridpenalty voor de Turkse GP wil Hamilton nog steeds voor de ‘polepositie’ gaan.

“We zijn met een erg goede afstelling aan het weekend begonnen,” aldus Hamilton tegenover ‘Sky Sports F1’. “De eerste oefensessie waren we echt zeer sterk.”

“Het circuit evolueert en tijdens de tweede oefensessie voelde het anders aan. We hebben enkele wijzigingen aangebracht en die waren oké. Ik ben echter niet zeker dat het zo goed aanvoelde als tijdens de eerste oefensessie.”

“We hebben enkele goede zaken gevonden en hopelijk zorgen die ervoor dat we bijkomende vooruitgang boeken. Ik denk dat we tegen morgen wat zullen vinden, als het niet regent dan.”

Door een nieuwe verbrandingsmotor heeft Hamilton een gridpenalty van tien plaatsen voor de Turkse GP. Er wacht hem dan ook waarschijnlijk een serieuze inhaalrace, al hoopt hij nog steeds om tijdens de kwalificatie de snelste tijd te rijden: “Ik moet de ‘pole’ veroveren om de schade te beperken.”

“We zullen heel wat werk te verrichten hebben op zondag. Wat er ook gebeurt, ik ga gewoon mijn uiterste best proberen doen, me focussen en het best mogelijke resultaat proberen behalen.”

“Ferrari zal moeilijk te passeren zijn, net als Renault en McLaren. Ze zijn zich doorheen het jaar meer en meer te verbeteren.”

“Ik weet niet waar dat vandaan komt, of ze upgrades meebrengen. Ik weet het niet, het is niet echt mijn focus. Het is echter goed om te zien dat ze sterker worden en hopelijk zijn ze ook volgend jaar sterker.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen