Max Verstappen: “Voorlopig ziet het er niet zo goed uit”

Red Bull F1 team
Red Bull F1 team

Na de eerste tweede oefensessies moest Max Verstappen tevreden zijn met een enigszins teleurstellende vijfde tijd. Ook Verstappen zelf is niet echt tevreden over hoe het tot dusver loopt in Turkije.

“We hebben een paar andere dingen geprobeerd ten opzichte van wat we in de eerste vrije training deden”, vertelt Verstappen en zo valt te lezen op zijn officiële website. “Maar ook de eerste vrije training was niet best. We zijn een beetje aan het kijken wat te doen.”

Het probleem is dat de teams zo goed als geen bruikbare data hebben over het Istanbul park circuit. Wanneer de afstelling niet goed zit of er duiken problemen op is het dan ook niet eenvoudig om de situatie recht te trekken.

“Het is een beetje anders hier, we hebben niet veel data van het circuit met deze auto’s. We hebben een drukke avond voor de boeg om het allemaal wat beter te maken, vandaag was niet de beste dag. De baan is nu super onder deze omstandigheden.”

Verstappen hoopt vooral dat het tegen de kwalificatie en de race een stuk beter zal gaan.

“Hopelijk kunnen we dingen verbeteren. We zullen zien wat we voor morgen kunnen doen. We moeten ons op onszelf concentreren na een dag die niet al te best was, daar gaan we aan werken,” besluit Verstappen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen