Lewis Hamilton geeft toe: “Vorig jaar was stressvol met George Russell als teamgenoot”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Voorafgaand aan het vorige F1-seizoen werd er veel verwacht van de interne strijd bij Mercedes tussen Lewis Hamilton en George Russell. De spanning werd opgedreven en die was ook voor Lewis Hamilton voelbaar, zo geeft hij nu toe.”

“Ik zou zeggen dat vorig jaar, en ik ben daar volledig open over, ik heb het echt gevoeld,” vertelde Hamilton in gesprek met ‘M4 Sport’. “George had niets te verliezen en alles te winnen. Indien hij achter mij finishte dan zouden ze zeggen ‘wel, je bent achter een zevenvoudig wereldkampioen geëindigd’ en als hij voor me eindigde dan zouden ze zeggen dat hij een legende is.”

Lewis Hamilton maakte in 2007 iets gelijkaardig mee toen hij in de F1 debuteerde bij het McLaren F1 team en er de teamgenoot van tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso werd.

“Ik weet exact hoe dat gevoel was, ik had hetzelfde toen ik tegen Fernando Alonso reed,” aldus Hamilton. “Mocht ik achter hem finishen dan zouden ze zeggen dat ze dat verwacht hadden omdat het mijn eerste jaar in de F1 was en als ik voor hem finishte was dat geweldig.”

“Maar uiteraard, wanneer je problemen ondervindt met de wagen en je niet het gevoel hebt dat je het volledige potentieel uit de wagen kunt halen, dan is dat stressvol.”

“Dit jaar heb ik dat helemaal niet en heb ik opnieuw het gevoel dat ik controle heb,” besluit Hamilton.

Lewis Hamilton slaagde er vorig jaar niet in om een F1-race te winnen, iets wat George Russell met de moeilijk te besturen Mercedes F1-bolide wel deed. Hamilton finishte in de wk-stand 35 punten en twee plaatsen achter George Russell.