“Lewis Hamilton grijpt naast salarisverhoging en verdient ‘slechts’ 47 miljoen dollar”

Vandaag kondigde Mercedes eindelijk de contractverlenging van Lewis Hamilton aan. In tegenstelling tot bij de voorgaande onderhandelingen zou Hamilton deze keer geen salarisverhoging kunnen bewerkstelligen hebben.


Lewis Hamilton behoorde al tot de absolute top wat verdiensten in de Formule 1 betreft maar na zijn zevende F1-titel zou Hamilton volgens diverse geruchten alles op alles gezet hebben om nog een bijkomende salarisverhoging in de wacht te slepen.

Er waren geruchten dat Hamilton tot wel 60 miljoen per seizoen in de wacht wou slepen maar dat zou bij Daimler, het moederbedrijf boven Mercedes, erg moeilijk gelegen hebben. Daimler en Mercedes zijn immers volop bezig met een reorganisatie van het bedrijf.

Uiteindelijk werd een akkoord bereikt over slechts één seizoen en volgens het Spaanse ‘Marca’ zou Hamilton voor zijn extra seizoen bij Mercedes ‘slechts’ 47 miljoen dollar krijgen. Dat zou betekenen dat Hamilton hetzelfde verdient als de voorbije jaren.Geen salarisverhoging dus voor Hamilton.

Voor F1-piloten lijkt het maximaal haalbare salaris ergens tussen de 40 en 50 miljoen dollar te liggen. Kimi Raikkonen, Sebastian Vettel en zelfs Michael Schumacher strandden allemaal op een salaris onder de 50 miljoen dollar. Ter vergelijking: Lionel Messi verdient in het voetbal zo’n 100 miljoen dollar per seizoen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van de USA: wk-stand

Door zijn overwinning tijdens de GP van de USA vergroot Max Verstappen zijn voorsprong in het kampioenschap tot twaalf punten en dit met nog vijf races te gaan.

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen