Toto Wolff geeft verklaring voor éénjarig contract met Lewis Hamilton

Geen driejarig nieuw contract voor Lewis Hamilton, zelfs geen contract van twee haar. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff legt uit hoe dat komt.


“We wilden de besprekingen tussen beide races in Bahrein houden maar Lewis werd toen ziek,” aldus Toto Wolff, die maar al te goed beseft dat de voorbije weken de wildste geruchten de ronde deden over de duur en het bedrag verbonden aan het nieuwe contract.

“Uiteindelijk begonnen we onze onderhandelingen vlak voor Kerstmis. Het was belangrijk om alles zo snel mogelijk af te ronden en met dat in het achterhoofd houden we de besprekingen over 2022 voor later dit jaar.”

Volgens Toto Wolff zijn er heel wat parameters die van invloed kunnen zijn op de toekomst, niet op zijn minst de coronacrisis alsook de reorganisatie die binnen Mercedes, en bij uitbreiding moederbedrijf Daimler, momenteel plaatsvinden.

“Er zijn heel wat onzekerheden in de wereld die invloed hebben op de manier waarop de sport kan gerund worden, op de inkomsten, de tv-gelden en de inkomsten uit sponsoring.”

“Daimler en Mercedes bevinden zich in een enorme transformatie richting elektrische mobiliteit en dat betekent dat er investeringen noodzakelijk zijn. We bevinden ons dan ook in een financiële realiteit die er helemaal anders uitziet dan enkele jaren geleden.

Toto Wolff voegde er vervolgens aan toe dat er nooit echt twijfels waren over het bereiken van een akkoord, ook al is er tot dusver alleen maar een akkoord wat betreft 2021.

“Er was nooit een meningsverschil,” aldus Wolff. “We vonden gewoon dat we een handtekening onder het 2021-contract moesten plaatsen om vervolgens ergens later dit jaar tijd te vinden, vroeger dan dat nu het geval was, om de toekomst te bespreken.”

“Het gaat dan niet alleen over 2022 maar ook daarna, dat was niet iets dat we via een videocall even vlug tussen Kerstmis en eind januari wensten te bespreken.”

De Mercedes-motorsportbaas was naar eigen zeggen wel verrast over de vermeende ‘Verstappen-clausule’ die zou opgenomen worden in het contract van Hamilton.

“Ik heb echt geen idee waar die geruchten over specifieke clausules in het contract vandaan komen,” ontkende Wolff dat dergelijke clausule in het contract van Hamilton zou staan.

“Ik heb het gelezen en ik vond het best interessant, maar de waarheid is dat er geen seconde gepraat is over een specifieke clausule met betrekking tot de rijders. Hij heeft daar in de acht jaar bij het team nooit om gevraagd, dat is uiteindelijk een teambeslissing.”

“Die andere clausule over een aandeel in de verdiensten of het prijzengeld … dat was ook een waardeloos gerucht, dat is ook nooit ter sprake gekomen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022