Lewis Hamilton: “Ik ga een nieuw contract bij Mercedes tekenen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Zijn huidig contract bij Mercedes loopt eind volgend jaar af maar ruim voor het aflopen daarvan laat Lewis Hamilton verstaan dat hij wil doorgaan en een nieuwe overeenkomst met Mercedes wil aangaan.

Hamilton had eerder al laten uitschijnen dat hij voor de rest van zijn leven verbonden wil blijven aan Mercedes, dus ruimer dan zijn carrière in de Formule 1, dit omdat hij de Duitse autoconstructeur wil ondersteunen en adviseren in haar toekomstig beleid. Maar in afwachting daarvan laat Hamilton ook al verstaan dat hij zijn overeenkomst in de Formule 1 wil verlengen.

“We gaan een nieuwe overeenkomst maken,” vertelde Hamilton tegenover de ‘BBC’. “We gaan samenzitten en we gaan dit de komende maanden bespreken.”

“Het is mijn doel om met Mercedes door te gaan. Ik zit bij Mercedes sinds ik 13 ben, het is echt mijn familie. Mercedes-Benz heeft me door dik en dun gesteund.”

“Ze bleven me steunen toen ik van school werd gestuurd. Ze bleven bij me doorheen alles wat in 2020 gebeurde (problemen rond diversiteit en inclusie). Ze steunden me te midden van mijn fouten en mijn ups en downs. Daarom geloof ik echt in dit merk. ik geloof in de mensen en de organisatie.”

“Ik wil de beste teamgenoot mogelijk zijn omdat ik denk dat we het merk nog beter, nog toegankelijker, zelfs sterker te maken dan dat het nu is. Ik denk dat ik daarvan een integraal onderdeel kan zijn.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print