Lewis Hamilton: “Ik heb niets tegen Max Verstappen, er is geen vijandigheid”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Lewis Hamilton benadrukt dat er geen persoonlijke vijandigheid heerst tussen hemzelf en Max Verstappen, zijn uitdager in de strijd om de wereldtitel.

De strijd om de wereldtitel Formule 1 is dit jaar voor het eerst sinds lang weer spannend en dat zorgt ook voor een gespannen sfeer tussen titelrivalen Lewis Hamilton en Max Verstappen. De twee kemphanen kwamen op de baan al een paar keer in elkaars vaarwater maar ook in de media sparen ze elkaar niet.

Maar Lewis Hamilton kiest de laatste tijd voor een meer behouden aanpak om niet al te veel olie op het vuur te gooien.

“Het is moeilijk,” aldus Hamilton tegenover ESPN. “Als je in de buurt van mensen bent en je bevindt je in een vijandige omgeving, en als ze bij je in de buurt zijn, gedragen ze zich op een bepaalde manier als ze bij je zijn en zijn ze anders als je niet in de buurt bent.”

“Ik heb geen vijandigheid tegen hem. Ik voel dat hij een enorm talent is en ik geniet ervan om met hem te racen.”

“Max en ik, als we elkaar na de race hebben gezien, heb ik altijd geprobeerd respectvol te zijn, of hij nu eerste is of achter me zit.”

“Ik heb niet het gevoel dat het veranderd is. Ik probeer er altijd voor te zorgen dat ik naar hem toe ga en het voelt voor mij niet anders.”

“Of ik het eens ben met alles wat hij doet? Dat doet er niet eens toe. Het enige wat ik kan bepalen is wat ik doe en hoe ik met de dingen omga.”

Na het veelbesproken incident in Silverstone, waar Lewis Hamilton Verstappen in de vangrails knalde maar de race ondanks een bestraffing toch nog wist te winnen, werd de wereldkampioen door de concurrenten uit Milton Keynes niet gespaard in de pers. 

Tijdens de GP van Italië was het weer hommeles tussen de twee titelrivalen en deze keer werd Max Verstappen bestraft met een gridpenalty voor de GP van Rusland.

 “Ik belde hem na Silverstone. Maar nogmaals, ik wil niet neerbuigend zijn, maar ik ben veel ouder,” vertelt Hamilton. “Het was belangrijk voor me om te bellen en om het ijs te kunnen breken. Ik zou dat niet hebben gekund toen ik vijfentwintig was.”

“Natuurlijk zaten we onlangs in Monza in het kantoor van de stewards en het was niet vijandig. Hij gaf zijn standpunt en ik gaf mijn standpunt.”

De zevenvoudig wereldkampioen hoopt alvast dat de strijd om de wereldtitel niet beslist wordt door één of ander incident.

 “Ik zou nooit op die manier willen winnen. Daar is geen sprake van,” aldus Hamilton.

“Als dat betekent dat je helemaal niet wint, heb je in ieder geval je waardigheid. Ik zou niet op een andere manier willen winnen. Je wilt altijd op de juiste manier winnen.”

“Ik hou van racen, ik hou van vechten voor het kampioenschap,” vervolgde hij. “Aan het eind van het jaar is dat waar ik voor gewerkt heb.”

“Je kunt niet zeggen dat je niet teleurgesteld zou zijn als je niet bereikt wat je probeert te bereiken met een groep mensen met wie je het samen probeert te bereiken.”

“Maar wat er ook gebeurt, aan het eind van het jaar schudden we elkaar de hand en gaan we volgend jaar weer de strijd aan.”

“Er zijn veel positieve punten te halen uit dit jaar en ik denk dat er hopelijk nog meer zullen zijn in de toekomst. Het is al een geweldig jaar geweest!” 

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA