Lewis Hamilton: “Ik was enorm opgewonden toen ik zag dat het begon te regenen!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton was erg blij toen hij zag dat er regen aan kwam zetten tijdens de kwalificatie voor de sprintrace. Enkel op die manier maakte Mercedes meer kans op een goede kwalificatie. Het scheelde zelfs niet veel of Hamilton had de polepositie voor de sprintrace veroverd.

“Van zodra ik de regen zag komen was ik erg opgewonden omdat we natuurlijk onder droge omstandigheden niet snel genoeg zijn,” blikte Hamilton terug op de sprintkwalificatie waarin hij uiteindelijk de tweede tijd reed. “Toen de regen kwam dacht ik dat ik een kans zou krijgen, toen kwam de wagen echt tot leven!”

“Het waren zeer tricky omstandigheden, er was niet veel grip, dat kon je bij iedereen zien.”

Wat zijn kansen op zaterdag betreft is Lewis Hamilton echter realistisch. Met al zijn ervaring beseft Hamilton maar al te goed dat wanneer het droog blijft hij in zijn Mercedes F1-bolide niet veel kans maakt.

“Wanneer het droog is dan zullen de Ferrari’s en Red Bulls ons inhalen, misschien kunnen we andere wagens achter ons houden,” blikt Hamilton vooruit. “Het zal afhangen van de omstandigheden. Wanneer het zoals vandaag is dan maken we misschien kans om op het podium te staan.”