Max Verstappen op P4 tijdens sprintkwalificatie: “Het voelde alsof ik op ijs reed”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In de regen is Max Verstappen meestal absoluut top maar tijdens de sprintkwalificatie moest de drievoudig wereldkampioen maar liefst drie andere rijders laten voorgaan en tevreden zijn met de vierde tijd. Verstappen vond naar eigen zeggen erg moeilijk grip, het waren dan ook erg verraderlijke omstandigheden op het Shanghai International Circuit.

“Het was ongelooflijk glad,” begint Verstappen zijn terugblik op de sprintkwalificatie. “Ik had moeite om temperatuur in de banden te krijgen. Het was lastig om de auto op de baan te houden. Het voelde alsof ik op ijs reed. Ik denk dat het daarom terecht is waar we staan in deze kwalificatie. Het werkte voor mij niet in de natte omstandigheden. Ik denk wel dat we in het droog erg goed zijn, dus daar ben ik blij mee.”

Wat de sprintrace betreft verwacht hij wel nog kansen te krijgen om terrein goed te maken, ook een overwinning is dus zeker niet uitgesloten.

“Er zijn zeker kansen. Het is niet ideaal om hier aan de binnenkant te starten, want er ligt een stuk minder grip. We moeten een zo’n goed mogelijke start hebben en daarna wordt het een lange stint op één set banden in de sprint. Dat gaat het erg interessant maken.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print