Ross Brawn: “Lewis Hamilton is één van de weinige supersterren in de F1”

Ross Brawn is van mening dat Lewis Hamilton één van de weinige supersterren in de Formule 1 is en hij hoopt dan ook dat Hamilton bijtekent bij Mercedes en dit jaar gewoon opnieuw op de startgrid zal staan.


“Het is aan Mercedes en Lewis om een oplossing te vinden, maar ik zou het enorm jammer vinden indien Lewis de F1 zou verlaten,” aldus Brawn tegenover ‘RACER’.

“Ik kan me eigenlijk niet inbeelden dat zoiets zou gebeuren. Ik denk dat Lewis te veel van de sport houdt en ik denk dat Mercedes te veel van Lewis houdt. Ze zijn gewoon elkaar aan het bespelen, Toto en Lewis, dat maakt allemaal deel uit van het spelletje!”

Hamilton gebruikte vorig jaar zijn bekendheid om te strijden voor meer diversiteit in de autosport, tegelijkertijd was er ook de strijd tegen racisme. Binnen de Formule 1 werd de campagne #WERACEASONE opgezet en Hamilton zetten Mercedes zelfs aan om haar nieuwe F1-bolide een zwarte livery te geven.

“We willen echter dat Lewis doorgaat. Hij is een enorm belangrijk figuur voor onze sport. Hij heeft de mensen doen nadenken, vooral het voorbije jaar, over een aantal problemen die verbonden zijn met de sport maar waarop we ons normaal niet focussen. Het zijn echter belangrijke zaken die mensen hebben doen nadenken, onder andere over hoe ze de dingen benaderen en wat hun attitude is. Zoiets is echt onbetaalbaar.”

Ross Brawn is er van overtuigd dat de Formule 1 iemand als Lewis Hamilton nodig heeft om dingen te bereiken en de sport aantrekkelijker te maken.

“Hij is een invloedrijk iemand, hij is goed voor de sport en waarschijnlijk één van de weinige supersterren in de Formule 1 vandaag,” aldus Brawn.

“We willen dan ook omwille van allerlei redenen dat hij doorgaat, ik wil dat hij doorgaat. Hij heeft een record te verbreken en bij Mercedes maakt hij het meeste kans om dat te doen.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022