Lewis Hamilton is op zoek naar een F1-overwinning: “Ik voel geen druk”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Ondertussen is het anderhalf jaar geleden dat Lewis Hamilton erin slaagde om nog eens een F1-race te winnen. Bij veel toprijders zou dat voor extra druk zorgen maar niet bij Lewis Hamilton.

“We hebben een moeilijke weg afgelegd en we zijn nu bergop aan het gaan,” vertelde Hamilton vorige week in Canada. “De voorbije race en ook tijdens sommige andere races had ik het gevoel dat we een overwinning behaalden. Het draait allemaal rond perspectief.”

“Uiteraard was het geen eerste plaats maar er zijn veel ‘overwinningen’ behaald tijdens de stappen die we tot dusver gezet hebben. Voor ons als team was het een ‘overwinning’ om met beide rijders in Spanje op het podium te staan.”

“We zijn gewoon gefocust; We hebben die ‘poolster’, we weten welke richting we moeten uitgaan. We weten niet alles over hoe we daar moeten geraken maar we weten dat we het samen kunnen bereiken als we gewoon rustig blijven en wetenschappelijk alles benaderen.”

“Het engineering-team is geweldig. We hebben een geweldig ontwikkelingsteam. Ik denk eerlijk gezegd dat we de beste ontwikkelingssnelheid hebben, waarschijnlijk het beste in deze sport.”

“We moeten gewoon blijven knabbelen aan onze achterstand,” aldus Hamilton, die zegt dat hij ondanks anderhalf jaar zonder F1-overwinning geen druk op zijn schouders voelt: “Nee, ik voel geen druk.”

Lewis Hamilton op het podium na de GP van Spanje 2023 – Mercedes F1 team
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print