Lewis Hamilton: “Komende acht maanden bepalen of ik zal stoppen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het was een verrassing dat Lewis Hamilton zijn contract bij Mercedes slechts met één jaar werd verlengd. De geruchtenmolen over een eventueel afscheid van de Formule 1 eind dit seizoen doen al langer de ronde. Hamilton zelf beweert dat de komende maanden zullen bepalen wat zijn toekomst brengt.

“De positie waarin ik me bevind heeft niets te maken met of ik al dan niet het kampioenschap win. Ik ga niet opgeven wanneer het moeilijk wordt,” vertelt Hamilton tijdens een interview met het Italiaanse ‘Gazzetta dello Sport’.

“Ik wou een overeenkomst van één jaar en ik heb inderdaad tegen Toto Wolff gezegd dat we voor de toekomst sneller moeten samenzitten dan in januari zoals dit jaar het geval was.”

“Ik ben volledig toegewijd aan deze sport. Ik hou van wat ik doe. We gaan sowieso een goede strijd krijgen dat is waarvan ik altijd heb gehouden.”

Ondanks de bewering dat Hamilton volledig toegewijd is aan de sport waren er de voorbije weken steeds meer geruchten dat Hamilton eind dit jaar de Formule 1 voor bekeken zal houden. Hamilton zelf beweert alvast dat er niets is beslist en dat de komende maanden zullen uitwijzen wat de toekomst brengt.

“In de huidige situatie waarin ik me bevind heb ik niet het gevoel dat dit het einde is,” aldus Hamilton. “Uiteraard zijn er de reglementswijzigingen die volgend jaar ingaan en dat is opwindend.”

“Ik heb niet het gevoel dat ik mijn einde in de sport nader maar de komende acht maanden ofzo zullen uitwijzen of ik klaar ben om te stoppen of niet. Persoonlijk denk ik van niet maar je weet het nooit.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022