“Tweedaags raceweekend zal in de F1 niet het nieuwe normaal worden”

Daimler Media
Daimler Media

Vorig jaar werd er in Imola geëxperimenteerd met een tweedaags raceweekend, dit jaar mogen de rijders opnieuw drie dagen over het Autodromo Enzo e Dino Ferrari scheuren. Volgens F1-baas Stefano Domenicali is het ook niet de bedoeling om van tweedaagse raceweekends het nieuwe normaal te maken.

Door de pandemie met het coronavirus keerde Imola vorig jaar op een sterk hertekende F1-kalender 2020 terug. Het zou normaal bij een éénmalige terugkeer gebleven zijn maar het coronavirus zorgt er ook dit jaar voor dat de GP van Emilia-Romagna op de kalender staat.

Vorig jaar werd omwille van logistieke redenen het raceweekend beperkt tot twee dagen met op zaterdag een oefensessie van 90 minuten en de kwalificatie. Een ingekort raceweekend zou voor meer spektakel moeten zorgen maar toch is het volgens F1-baas Stefano Domenicali niet de bedoeling om tweedaagse raceweekends het nieuwe normaal te laten worden.

Vooral de organisatoren zijn niet echt een grote voorstander van een ingekort raceweekend omdat ze een volledige dag actie missen, wat uiteraard ook commercieel minder interessant is.

“De organisatoren willen de mensen en het publiek een ‘volwaardige ervaring’ geven dus dat moeten we respecteren,” aldus Domenicali in een video op de officiële website van de Formule 1.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022