Ferrari is blij met extra controles van de FIA: “Enkel zo krijgen we een eerlijke sport”

Ferrari
Ferrari

Uitgerekend Ferrari, dat eind 2019 een vertrouwelijke overeenkomst met de FIA sloot rond haar omstreden F1-motor, laat weten zeer blij te zijn met de mededeling van de FIA dat ze meer doorgedreven controles in de Formule 1 zullen doen.

De FIA liet in de aanloop naar het begin van het F1-seizoen in Bahrein weten dat er dit jaar meer doorgedreven technische controles zullen plaatsvinden. Vooral na de races zullen er meer doorgedreven controles plaatsvinden.

“Om meer uitgebreidere technische controles van de wagens die deelnemen aan het kampioenschap te doen zal de technisch afgevaardigde na iedere race lukraak een wagen selecteren om uitgebreider te controleren door de wagen uit elkaar te halen en zowel de onderdelen alsook de software op naleving van de regels te controleren,” zo luidde het in een mededeling van de FIA.

Ferrari, dat in 2019 een vertrouwelijke overeenkomst met de FIA sloot, is blij met de extra doorgedreven controles.

“Wat de extra controles betreft zijn we erg blij voor hen,” vertelt Binotto. “Het is overduidelijk de verantwoordelijkheid van de FIA om toezicht te houden en alles te controleren. Als ze dat op een andere manier doen dan kunnen we daar alleen maar blij mee zijn. Ik denk dat het de beste manier is om er zeker van te zijn dat eerlijke ontwikkelingen bij de teams plaatsvinden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022