Lewis Hamilton ligt niet wakker van fout

Het leek het beste weekend uit het leven van Lewis Hamilton te worden. Na een uitstekende kwalificatie gisteren veroverde hij de pole en leek niets hem nog van de wereldtitel te kunnen afhouden.

Ook in het begin van de race verliep alles vlot voor de Mclaren-rijder. Hij reed redelijk makkelijk weg van Raikkonen en de rest. Bij zijn eerste pitstop besloot hij, net zoals al de andere rijders, om dezelfde banden op de wagen te laten. Spijtig genoeg begaven die banden het terwijl het circuit begon op te drogen. Toen de banden bijna helemaal de geest gaven besloot Hamilton de pits in te duiken. Hij reed echter de grindbak in en raakte er niet meer uit, ondanks de hulp van de Chinese baanposten.

Hamilton gaf toe dat hij in de fout ging, maar zegt er niet wakker van te liggen.

"Toen ik uit de wagen kwam was ik er echt niet goed van. Dit was immers mijn eerste fout van het jaar en dat op weg naar de pits, dat is niet mijn gewoonte. Je kan niet heel je leven zonder fout doormaken, maar ik ben er al over en ik kijk vooruit naar Brazilië."

Hamilton gaf echter wel aan dat hij weinig aan zijn lot kon veranderen.

"We hadden een geweldige race en we wisten niet of het nog ging regenen of niet. De banden werden slechter en slechter. Toen ik in de pits kwam, reed ik precies op ijs. Ik kon er niets meer aan doen."

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023