Lewis Hamilton moest van Liberty Media een video van Instagram verwijderen

Mercedes-piloot Lewis Hamilton kreeg eerder deze maand de vraag van Liberty Media om beelden van zijn polepositierondje in China offline te halen.

Nadat hij de polepositie voor de GP van China had veroverd plaatste Hamilton op zijn Instagram-account beelden van zijn rondje online. Hamilton, die op sociale media meer dan vier miljoen volgers heeft, werd echter gevraagd om de desbetreffende beelden te verwijderen.

Sinds Liberty Media eigenaar is geworden van de Formule 1 krijgen de teams en rijders veel meer vrijheden om op sociale media videobeelden online te plaatsen. Tot voor kort was er een strikte zerotolerantie op het vlak van beelden online plaatsen. Deze regel behoort echter tot het verleden nu de Formule 1 actiever is geworden op de sociale media en het ook de teams nog actiever op de sociale media wil zien om de fans nog meer te betrekken bij de sport.

“Dit seizoen heeft de Formule 1 nieuwe richtlijnen uitgevaardigd voor de sociale media, waardoor de teams en rijders hun activiteiten mogen filmen en de sport zo dichter bij de fans kunnen brengen,” aldus een woordvoerder van ‘Liberty Media’. “Al de teams en rijders waren erg enthousiast daarover, waardoor de F1 op de sociale media veel meer aandacht krijgt.”

“De F1 wil echter niet dat de rijders internationale tv-beelden online plaatsen aangezien deze vaak exclusief gelicenseerd zijn door tv-zenders. Al de teams en rijders begrijpen duidelijk dat hen gevraagd wordt om dergelijke beelden te verwijderen.”

Dat laatste was dus het geval bij Lewis Hamilton toen die de beelden van zijn polepositierondje van de GP van China op zijn Instagram-account plaatste.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022