Vandoorne: “Dit was mijn beste dag van het seizoen”

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne kende gisteren een probleemloze testdag in Bahrein. Het was de eerste keer dit seizoen dat McLaren een probleemloze dag had en Vandoorne blikt dan ook tevreden terug op de testdag.

“Vandaag was waarschijnlijk onze beste dag tot dusver dit seizoen,” blikt Vandoorne terug op zijn testdag in Bahrein. “Het is de eerste keer dat we een dag zonder problemen hadden, een dag waarop we echt ons programma konden afwerken. Ik denk dat we alles hebben afgewerkt en we hebben heel wat afstellingen getest die we in Barcelona niet konden uittesten.”

Vandoorne slaagde er gisteren in zijn McLaren MCL32 in om maar liefst 81 ronden af te werken. Akkoord, Valtteri Bottas reed er 143, maar er waren heel wat rijders die minder rondje konden afwerken, waaronder zelfs Sebastian Vettel in de Ferrari. Bij McLaren zijn ze dan ook erg tevreden dat ze eindelijk eens een probleemloze testdag kenden.

“Het was een zeer productieve dag en ik ben zeer blij dat we zoveel ronden konden rijden. Zeker na zo’n moeilijke dag als dinsdag en zo’n moeilijk raceweekend zag het er niet goed uit, maar ik ben zeer tevreden. Voor het team was het geen eenvoudige week om na twee moeilijke races op een week tijd te moeten testen met zoveel problemen. Iedereen is echter constant en enorm hard blijven werken en ze hebben de wagen steeds opnieuw op tijd op de baan gekregen.”

Een probleemloze testdag is uiteraard nog maar het begin.

“Vandaag was echt zeer goed maar we moeten er voor zorgen dat iedere dag zo goed is. Er is geen garantie dat de volgende keer zoals vandaag zal zijn. We moeten zeer voorzichtig zien wat we van deze testdag geleerd hebben en hopelijk kunnen we vervolgens enkele verbeteringen meenemen naar het volgende raceweekend,” besluit Vandoorne.

Groot probleem voor McLaren is misschien wel net dat er gisteren een probleemloze testdag was. Vandoorne reed immers met dezelfde aangepaste motorspecificatie als Turvey gisteren, alleen had Turvey gisteren al na amper twee ronden een probleem. McLaren heeft er echter voorlopig het raden naar waarom er op dinsdag met de aangepaste motorspecificatie een probleem was en gisteren niet.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer