Lewis Hamilton moet naar de stewards: tweede plaats in gevaar?

Lewis Hamilton moet zich bij de stewards verantwoorden voor twee mogelijke inbreuken tijdens de kwalificatie. De tweede plaats van de Brit is daardoor mogelijk in gevaar.


De eerste mogelijke inbreuk zou betrekking hebben op Lewis Hamilton zijn eerste snelle run in Q3. Daarin zou Hamilton de track limits in de laatste bocht mogelijk niet gerespecteerd hebben. De wedstrijdleiding ondernam geen actie maar op de tv-beelden werd er wel nadrukkelijk naar gekeken.

Bij dergelijke overtreding wordt de ronde normaal geschrapt. Aangezien dat niet tijdens de sessie gebeurde is het maar de vraag of dit eventueel nadien nog gebeurt.

De tweede fase die wordt onderzocht is de ultieme snelle run van Lewis Hamilton. Teamgenoot Valtteri Bottas ging in de middelste sector van de baan en kwam in het grind terecht. Tussen bocht 5 en 7 werd vervolgens met de gele vlag gezwaaid maar Hamilton verbeterde zich uiteindelijk wel.

Er volgt nu een onderzoek van de stewards en mogelijk ook een bestraffing voor Hamilton. In het verleden werd voor dergelijke inbreuk vaak een gridpenalty van drie of vijf plaatsen gegeven, afhankelijk van hoe ernstig de inbreuk was.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print