Lewis Hamilton moet naar de stewards: tweede plaats in gevaar?

Lewis Hamilton moet zich bij de stewards verantwoorden voor twee mogelijke inbreuken tijdens de kwalificatie. De tweede plaats van de Brit is daardoor mogelijk in gevaar.


De eerste mogelijke inbreuk zou betrekking hebben op Lewis Hamilton zijn eerste snelle run in Q3. Daarin zou Hamilton de track limits in de laatste bocht mogelijk niet gerespecteerd hebben. De wedstrijdleiding ondernam geen actie maar op de tv-beelden werd er wel nadrukkelijk naar gekeken.

Bij dergelijke overtreding wordt de ronde normaal geschrapt. Aangezien dat niet tijdens de sessie gebeurde is het maar de vraag of dit eventueel nadien nog gebeurt.

De tweede fase die wordt onderzocht is de ultieme snelle run van Lewis Hamilton. Teamgenoot Valtteri Bottas ging in de middelste sector van de baan en kwam in het grind terecht. Tussen bocht 5 en 7 werd vervolgens met de gele vlag gezwaaid maar Hamilton verbeterde zich uiteindelijk wel.

Er volgt nu een onderzoek van de stewards en mogelijk ook een bestraffing voor Hamilton. In het verleden werd voor dergelijke inbreuk vaak een gridpenalty van drie of vijf plaatsen gegeven, afhankelijk van hoe ernstig de inbreuk was.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print