Lewis Hamilton na snelste tijd: “De wagen voelt beter maar Red Bull heeft nog een voorsprong”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na de tweede oefensessie had Lewis Hamilton in zijn Mercedes F1-bolide de snelste tijd achter zijn naam staan. Een bemoedigend resultaat volgens Hamilton die naar eigen zeggen een veel beter gevoel in de wagen heeft maar volgens de zevenvoudig wereldkampioen is Red Bull nog steeds het snelste team.

“Ik heb een veel beter gevoel in de wagen dan vorig jaar,” vertelde Hamilton na afloop. “We hebben enkele goede verbeteringen gedaan en het voelt veel meer als een racewagen.”

“Het is een goede basis om op verder te bouwen, we moeten rustig blijven en blijven jagen.

Teamgenoot George Russell zorgde er met een tweede tijd zelfs voor dat Mercedes aan het einde van de tweede oefensessie met beide wagens helemaal bovenaan stond maar Hamilton tempert de verwachtingen. Red Bull heeft volgens hem nog steeds een duidelijke voorsprong op de concurrentie.

“De wagen voelde goed aan maar we mogen niet te enthousiast worden,” aldus Hamilton. “We weten niet wat de anderen exact gedaan hebben, maar de tweede oefensessie was positief.”

“We weten dat er nog meer uit de wagen kan gehaald worden, onze snelheid over de lange runs is nog niet van het niveau dat we er de strijd met de Red Bulls mee kunnen aangaan.”