Max Verstappen na zesde tijd: “De concurrentie heeft de motor meer opengedraaid”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de twee oefensessies op vrijdag reed Max Verstappen in Bahrein twee keer de zesde tijd. Geen toptijden voor Max Verstappen en dat komt toch enigszins als een verrassing. Verstappen zelf maakt zich echter geen zorgen.

“Het ging niet verkeerd,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website. “Het zit dicht bij elkaar. Sommigen om ons heen hebben de motor wat verder opgeschroefd voor meer topsnelheid.”

Tijdens de oefensessies deed Verstappen bij momenten zijn beklag over de balans van de Red Bull RB20 maar de drievoudig wereldkampioen heeft er vertrouwen in dat alles goedkomt.

“Wij focussen ons op onszelf en het zijn geen grote dingen. We hadden wat balansproblemen van voor naar achter, maar niets bijzonders. Het gaat erom de sweet spot te vinden, vooral hier met het ruwe asfalt. Als je die eenmaal hebt gevonden, kun je veel tijd winnen. En zoals gezegd, we zitten er niet ver vanaf. Ik ben best tevreden met de auto en we hebben wat meer op de long runs gefocust.”

“Ik ben niet bezorgd over het verschil met P1. Ik denk dat het erg dicht bij elkaar zal zitten tijdens de kwalificatie dus dat is wel mooi. En wat de long runs betreft, daar was ik ook best wel tevreden mee.”