Lewis Hamilton: “Nog niet met de 2022-wagen gereden, het is al hard genoeg werken”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Lewis Hamilton heeft het momenteel totaal geen nut om al virtueel in de Mercedes F1-bolide van 2022 te rijden. Hamilton beperkt zich momenteel dan ook tot het rijden in de simulator met de huidige wagen.

En dat rijden in F1-simulator van Mercedes, daar heeft Hamilton normaal een hekel aan. De zevenvoudig wereldkampioen doet het nu toch en postte al meerdere malen beelden van zijn ritjes in de Mercedes F1-simulator op Instagram. Hamilton wil duidelijk alles op alles zetten in de titelstrijd met Max Verstappen (Lewis Hamilton heeft er een hekel aan maar doet het nu wel voor de titelstrijd met Max Verstappen: testen in de F1-simulator).

Wat het testen van de nieuwe 2022-bolide betreft, daar ziet Hamilton voorlopig het nut niet van in. Ondanks dat al verschillende rijders in de simulator met de 2022-bolide hebben getest wil Hamilton zich daar voorlopig nog niet aan wagen. Wel volgt hij de ontwikkelingen naar eigen zeggen goed op en geeft hij feedback waar dat volgens hem nodig is.

“Ik heb nog niet met de 2022-wagen in de simulator gereden omdat ik me letterlijk volledig op de huidige wagen focus,” aldus Hamilton. “Het is zo al hard genoeg werken.”

“Ik ben echter constant in contact met het team. Zelfs na onze races hebben we er het vaak over. Ze vertellen me dan de stand van zaken en ik zeg dan waarop ze moeten letten bij het verder ontwikkelen, wat ik op de wagen wil hebben.”

“Er zijn de problemen met de motor, dat willen we volgend jaar niet opnieuw zien dus dat moet opgelost worden. We zijn constant over zo’n dingen in gesprek.”

F1 – Twitter
Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022