“Red Bull overweegt introductie krachtigere Honda-motor en gridpenalty voor Max Verstappen”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Na het incasseren van een gridpenalty door een nieuwe interne verbrandingsmotor maakte Lewis Hamilton in Brazilië door zijn krachtigere motor een indrukwekkende inhaalrace richting de overwinning. Ook bij Red Bull zou men nu overwegen om Max Verstappen alsnog een gridpenalty te laten incasseren voor het verkrijgen van een krachtigere Honda-motor.

Red Bull en Honda zijn na de introductie van de nieuwe verbrandingsmotor bij Lewis Hamilton op achtervolgen aangewezen. Hamilton beschikt in zijn Mercedes F1-bolide duidelijk over een prestatievoordeel en Mercedes liet reeds weten dat de zogenaamde ‘raketmotor’ ook in Saudi-Arabië zal gebruikt worden.

Bij Red Bull zou men volgens de Italiaanse versie van ‘Motorsport.com’ al in Qatar overwogen hebben om Verstappen eventueel een gridpenalty te laten incasseren door Honda een nieuwe interne verbrandingsmotor te laten installeren. Uiteindelijk besloot men dat niet te doen.

Toen duidelijk werd dat Verstappen een gridstraf kreeg voor het negeren van een gele vlag wou men het alsnog doen maar de kans was verkeken.

Er zou nu bekeken worden of Verstappen eventueel voor de GP van Saudi-Arabië alsnog een nieuwe interne verbrandingsmotor krijgt. Dat zou uiteraard resulteren in een gridpenalty maar het extra vermogen zou Verstappen dan weer zowel op het Jeddah Street Circuit en Saudi-Arabië alsook tijdens de slotrace in Abu Dhabi in staat moeten stellen om met gelijkere wapens de strijd met Hamilton aan te gaan.

Het Jeddah Street Circuit beschikt over zeer snelle bochten en het is maar de vraag of er dan voldoende inhaalmogelijkheden zijn, iets dat er in Qatar wel was. Een moeilijke keuze dus voor Red Bull en Honda …

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022