Nico Rosberg: “Max Verstappen verdient nu al ongelooflijk veel erkenning voor zijn strijd met Hamilton”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Gevoelsmatig denkt Nico Rosberg dat Lewis Hamilton het meeste kans maakt om wereldkampioen te worden maar tegelijkertijd vindt hij ook dat Max Verstappen enorm veel erkenning verdient voor wat hij dit seizoen weet te presteren.

Nico Rosberg was de laatste rijder die Lewis Hamilton in 2016 in de strijd om de wereldtitel wist te verslaan. Rosberg was verschillende jaren de teamgenoot van Hamilton bij Mercedes en kent hem dan ook bijzonder goed. Het is dan ook niet verrassend dat de Duitser momenteel door veel media naar zijn mening wordt gevraagd over de titelstrijd dit seizoen.

In een interview met RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND) wordt Nico Rosberg dan ook gevraagd wie van beide rijders volgens hem momenteel het meeste kans maakt op de wereldtitel.

“Gevoelsmatig zeg ik Lewis,” aldus Rosberg tegenover RND. “Voor Max is het niet eenvoudig. Het is de eerste keer dat hij zich in deze situatie bevindt. En dan ook nog eens tegen de meest succesvolle F1-piloot aller tijden. Alleen daarom verdient hij al de grootst mogelijke erkenning.”

Rosberg heeft ervaring met psychologische spelletjes met Hamilton en hij kent ook zijn zwakke punt.

“Je moet zijn zwakke momenten benutten, wanneer hij weinig motivatie heeft en even het hoofd verliest. Dan luidt de boodschap: vol in de aanval gaan!”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022